marți, 12 iulie 2011

† Caci ce e mai dulce ca tradarea

Ne încearcă, mai mereu, anumite sentimente de care suntem sau nu conştienţi. Sau, din plictiseală, încercăm noi înşine acele sentimente, fără să ne pese că într-o zi vom fi puşi în faţa faptului împlinit; şi că le vom simţi cu o intensitate atât de mare, într-o clipă a vieţii noastre în care vom vrea de fapt să fi uitat tot ceea ce ţine de raţiune şi simţire.
În aceste clipe ale vieţii în care m-aş pune în faţa unui sentimet atât de crud, pe care să-l uit mai mult decât să-l încerc, aş vrea să mă complac cu ideea că oricât de nemiloasă ar fi pedeapsa, nimeni nu mi-ar putea-o uşura.
Şi-aş vrea să-mi văd trupul împuns de suliţe-otrăvite, în căutare de păcat, de guri spurcate şi dinţi prea albi care să-mi bea sângele fără a se trăda, în chinurile acestui mult dorit blestem să zac, să zac dar ponigrind a lumii făţărnicie, a ei dorinţă de a se mântui, ştiind că pentru mine nu mai e vreo cale de scăpare, însă n-aş vrea ca cei ce cred că sunt cu mult mai sus ca mine, să profite, de niciun fel din sentimentele mele, decât acela cu care voi pecetlui această vrajbă .
Căci nu e nimeni mai adevărat ca adevărul, pe care îl descoperi atunci când te aştepţi mai puţin, pe care îl înţelegi ca şi cum ar fi un alt fapt împlinit din viaţa ta, dar pe care nu-l poţi accepta, pur şi simplu; pentru că nu poţi concepe că ei te-au trădat - măcar de-ar fi fost doar o dată -, dar lacrimile curg şiroaie, dar curg degeaba. Apoi sentimente de furie înlocuiesc dezamăgirea şi dezgustul, şi te simţi mai bine ştiind că eşti capabilă de mai mult decât atât, însă ştii că nu te va ţine mult şi iar vei claca, vei fi copleşită de lacrimi, dând dovadă de o diversitate de stări, de care poate nici nu ştiai că eşti capabilă.
Nu va fi nimeni acolo să te ajute să-ţi intri în simţiri, poate doar să le părăseşti şi pe cele care ţi-au mai rămas, după care vei fi acuzată de rea-credinţă şi proastă-creştere.
Vor trece, însă, multe zile pocăindu-te pentru ceva ce n-ai făcut, căci nimănui nu vrea să-i pese, crezând că vor fi prost înteleşi, pentru că de fapt nu le pasă şi nici nu le va păsa.
Şi ca de fiecare dată vei zice că n-o să repeţi aceeaşi greşeală, dacă nu pentru tine, o vei face pentru sufletul tău, dar nu vei rezista. Căci înselătoriile sunt atât de reale încât se confundă cu însăşi realitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu