miercuri, 10 februarie 2010

† Aspecte emotionale.

Mai am o ora pana sa plec asa ca am sa scriu ceva.

"Simtea o durere in jurul gatului pe care n-o putea stapani; durerea isi facea loc prin orice muschi, patrundea ca apa intr-un material uscat si ca efect atunci cand incerca sa-si miste capul, o intepa. Nu putea sa faca nicio miscare. Era paralizata. Privea insa dincolo de fereastra cu ochii umezi; asa-i placeau tot timpul pentru ca asa se simtea in viata, simtea ca traieste printre tot ce nu e viata, printre tot albul ce o inconjura.

Canarul galben ca un galbenus plangea.

N-avea o tinta precisa, ori ca se uita la ninsoare, ori la dealurile albe si distante ce i se pareau prea departe, pe care nici macar in imaginatia ei nu le putea avea. Terasa era singurul loc din casa ce nu era incalzit niciodata. Ei nu-i displacea si de cate ori statea si admira privelistea de atatea ori canarul o insotea. Mancau impreuna, zambeau impreuna si vorbeau impreuna, ei nefiindu-i teama ca in exterior comportamentul ei ar fi privit cu scepticism.

Canarul galben cu pene moi si ochii dusi.

Pe masuta de noapte rama unei fotografii ii atrasese atentia. Incet-incet s-a apropiat in timp ce-si stergea ochii si a ridicat fotografia. N-avea lumina asa ca s-a dus spre geamul dinspre terasa.
Trecusera ani buni de cand nu mai vazuse pe niciuna din acea fotografie exceptandu-se pe sine. Nu se mai recunostea in acea postura dar isi amintea fiecare zi din viata pe care a trait-o alaturi de cele trei. Prima lor apropiere, nenumaratele zile de tevatura, diminetile de "consiliu", supararile ei, transformarile, petrecerile, esecurile din diferite relatii. Ii pareau atat de departe anii aceia. Ar fi vrut sa dea timpul inapoi. Ar fi vrut sa vada din nou cum depaseste toate obstacolele, unul dupa altul."


Mi-a expirat timpul. O sa continui alta data.


Un comentariu:

  1. Si peste ani..o sa ne recunoastem
    Vom fi tot noi. Incarcate de sange,riduri,copii si casnicii ratate .
    Dar tot impreuna la un scrum de tigara, razand din fiecare gram de celulita !

    RăspundețiȘtergere